e-ticaret siteleri için en etkin reklam yöntemlerinden biri olan “retargeting” sistemi, Digitouch tarafından sunulan “Retarget+” ile bir adım ileriye taşınıyor.

“Yeniden hedefleme” olarak da adlandırılan retargeting sistemi, kullanıcıların e-ticaret sitelerinde gözden geçirdikleri veya sadece sepete ekledikleri ürünleri temel alarak çalışıyor. Hangi ürünlerin incelediğini kayıt altına alan sistem, kullanıcı e-ticaret sitesinden çıkıp başka bir internet sitesini ziyaret ettiğinde bu ürünleri karşısına reklam olarak çıkararak hatırlamasını sağlıyor. Kullanıcı bu reklama tıkladığında, satın alma işlemini tamamlamak üzere ürünü gördüğü e-ticaret sitesine geri dönüyor. Bu sayede ‘potansiyel müşteri’ bir tek tıkla ‘müşteriye’ dönüşüyor.

Retargeting teknolojisine çok daha etkili özellikler ekleyen ve özellikle perakende, turizm, finans ve tüketici ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren e-ticaret siteleri için benzersiz bir çözüm getiren Retarget+, kullanıcının ilgisini çeken ürünlere göre özel oluşturulmuş reklam olanağı sağlıyor. Reklamın içeriği her kullanıcı için ayrı ayrı ve gerçek zamanlı olarak oluşturulduğu için, kullanıcının dikkatini çekmek ve ilgilendiği ürünü satmak da kolaylaşıyor.

Retarget+ teknolojisini geliştiren ve reklamverenlerin kullanımına sunan Digitouch Kurucu Ortağı Yunus Güvenen, e-ticaret sitelerinde “ziyaretçi / satın alma” oranının yüzde 1 ile 2 arasında değiştiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “İnternet üzerinden satış hâlâ beklenen seviyelere çıkabilmiş değil. Araştırmalara göre, bir e-ticaret sitesini ziyaret eden her 100 kullanıcıdan sadece 1 ya da 2’si ilgilendiği ürün ya da hizmeti satın alıyor. Digitouch tarafından geliştirilen Retarget+ sistemi ile yeniden hedeflenen e-ticaret müşterilerinin satın alma oranı yüzde 58 oranında artabiliyor. Örnek vermek gerekirse, Retargeting+ sistemini kullanmayan bir e-ticaret sitesini ziyaret eden 10.000 kişiden sadece 100’ü satın alma gerçekleştiriyor. Bizim ölçümlemelerimiz, Retargeting+ sistemini kullanan bir sitede, optimizasyon süreci sonucunda bu sayının 158’e kadar çıkabildiğini gösteriyor.”

Alıma hazır müşteriyi sayfaya geri getirmenin, e-ticaret siteleri için müşteri edinme ve geri dönüşleri artırma stratejilerinin kilit noktası olduğuna değinen Güvenen sözlerini şöyle sürdürdü: “Retarget+ sistemi, dinamik ve kullanıcıya özel banner’lar ile tıklama başı (CPC) ödeme modelini tek üründe buluşturan bir çözüm. Kişiye özel mesaj, kampanya yönetimi, ölçülebilir sonuçlar ve kaynakların tutumlu kullanımını bir araya getiren bu çözümü kullanan e-ticaret siteleri için etkin geri dönüşlerden söz etmek mümkün.”

Retarget+ nasıl çalışıyor
• Kullanıcı e-ticaret sitesinde gezinirken Retarget+ tarayıcıya anonim bir çerez atar ve kullanıcının göz attığı ürünleri takip etmeye başlar.
• Kullanıcı siteden ayrılıp başka sitelere girmeye başladıktan sonra, Retarget+ internet üzerinde kullanıcıyı takip eder ve girdiği sitelerde ilgilendiği ürünlere özel banner’lar üreterek kullanıcıyı yeniden hedefler.
• Retarget+’in kullanıcıya özel banner’ları ürün, yaratıcı içerik ve ürün sıralaması optimize edilerek gerçek zamanlı olarak oluşturulur. Amaç tıklama oranınını (Click-Through-Rate) maksimum seviyede tutmaktır.
• Kısacası, Retarget+’ın dinamik içerikli banner’ları kullanıcının başladığı alışveriş sürecini tamamlaması için e-ticaret sitesine geri gelmesini sağlar.