Devlet yetkilileri artık mesajlarına yorum almayabilecek

Tweetler için yeni ayarlar geldi. Artık başlatılan sohbetler üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için yeni ayarları test ediliyor. Artık attığımız mesajlara kimin cevap verebileceğini seçebileceğiz. Twitter bu sayede daha rahat konuşabileceğimizi düşünüyor ki bu yanlış olmayabilir. Artık istenmeyen yanıtların anlamlı sohbetlerin önüne geçmemesi için bu ayarları herkes kullanabilecek.

Bu seçenekler şöyle çalışıyor:

1) Herkes (standart Twitter ve varsayılan ayar)

2) Sadece takip ettiğiniz insanlar

3) Sadece bahsettiğiniz insanlar.

Son iki ayara sahip Tweetler etiketlenecek ve yanıt veremeyen kişiler için yanıtla simgesi grileşecek. Yanıt veremeyen kişiler yine de bu Tweetleri görüntüleyebilecek, Retweetleyebilecek, Yorum ile Retweetleyebilecek, paylaşabilecek ve beğenebilecek.

Bu yeni ayarlar bir anlamda Twitter’ın varlık sebeplerine aykırı olacak. Mesela bir devlet “büyüğü” artık bir şey söylediği zaman insanlar altına istedikleri gibi yazamayacaklar. Kendi fikirlerini beyan edemeyecekler. Böylece sosyal medyanın interaktif yapısı giderek o eski eleştirdiğimiz basın organları haline dönüşecek. Tek taraflı iletişim için yepyeni ve tehlikeli bir adım atılmış olacak.

Twitter bence tehlikeli bir adım attı. Bunun kesinlikle sonuçları olacak…