2013 ve 2015 bayramlarında Turkcell konuşma oranları

Turkcell Görsel_2

Turkcell bu bayramda da en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Turkcell’liler, arife günü ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 16-19 Temmuz tarihleri boyunca sevdikleriyle toplam 1,2 milyar dakika konuştu. Bayramda en çok konuşan 10 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Kocaeli, Adana ve Hatay oldu. Bayram boyunca Turkcell’lilerin gönderdiği kısa mesajların sayısı ise 749 milyonu geçti. Bayram coşkusunu görüntülü mesajla paylaşanlar da 2,8 milyon MMS gönderdi.

Bayram tatiliyle birlikte mobil internet kullanımında da artış kaydedildi. Tatil süresince kullanılan data miktarı, 3 milyon GB’ı aştı. Data kullanımının en yoğun olduğu il İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Bursa, Mersin, Kocaeli, Balıkesir, Hatay takip etti.

Bayram sevincini sınır ötesine taşıyan Turkcell’liler, 4 gün içinde yurt dışıyla toplam 7 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke ise Almanya oldu. Bayram tatili için yurtdışına çıkan Turkcell’liler de Türkiye’yi en çok Yunanistan’dan aradı.

Bayramlaşma trafiği, Turkcell Europe’da da yoğun olarak yaşandı. Almanya’da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, bayram boyunca Turkcell’lilerle 474 bin dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Hatay, Balıkesir, Giresun, Gaziantep, Bursa oldu.

Bu arada iki yıl öncesi Ramazan bayramı Turkcell rakamlarına gidecek olursak…

Turkcell, Ramazan Bayramı ve arefe günlerini kapsayan 7-10 Ağustos tarihleri arasında en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Turkcell aboneleri 4 gün boyunca 1.1 milyar dakika konuştu. En çok konuşan ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Adana, Kocaeli, Muğla oldu.

Turkcell’liler bayram tatili boyunca cepten 1 milyar 140 milyon kısa mesaj (SMS) gönderdi. Görüntülü mesajda (MMS) ise aynı tarihlerde 2.3 milyon MMS gönderildi. Turkcell’liler, bayram coşkusunu yurt dışındaki sevdikleriyle de paylaştı. Bayram boyunca Türkiye’deki Turkcell şebekesinden yurt dışında en çok Almanya’ya arama gerçekleştirildi. Almanya’yı izleyen ülkeler ise Suriye ve Rusya oldu.