Panasonic ülke mirasını dünya mirası yapacak

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan tüm alanların fotoğraflanmasını hedefleyen OUR PLACE Projesi farklı ülkelerden 20 fotoğrafçıyı, 890 Dünya Mirası alanını fotoğraflamaları için bir araya getiriyor. Ekip LUMIX G Micro Sistem ve Dijital SLR fotoğraf makineleri de dahil olmak üzere proje boyunca Panasonic LUMIX ürünlerini kullanacak.

UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktörü Francesco Bandarin Panasonic Lumix – OUR PLACE işbirliği ile ilgili olarak, “Bu yeni işbirliği ile Dünya Mirası olarak belirlenen alanlar ve arka planlarında yatan,, merkezinde insanın bulunduğu sıradışı hikâyeler tüm dünyaya tanıtılacak. Hiç şüphe yok ki, insanların bu konuya dair bilinçlenmesi çoğu son derece hassas bir durumda olan bu muhteşem yerler için daha iyi koruma şartlarının oluşturmasını da beraberinde getirecektir” şeklinde konuştu.

Panasonic Türkiye Optik Ürünler Grup Ürün Müdürü Evren Köksal ise Panasonic olarak Lumix dijital fotoğraf makinelerinin bu anlamlı projeye katkıda bulunuyor olmasından gurur duyduklarını belirtirken Lumix fotoğraf makinelerinin içsel ve insani deneyimlerle süslü bu projede tüm maharetlerini sergileyeceğini vurguladı.

OUR PLACE Proje Direktörü Geoff Steven da projenin amacıyla ilgili olarak şunları söyledi: “OUR PLACE sayesinde hepimizin Dünya Mirası alanları tanıyacağına, böylece bu alanlara gereken değeri vermemizin sağlanacağına inanıyoruz. İnsanlara kültürel ve ulusal sınırları aşarak ulaşan fotoğrafçılığın bu mesajı tüm dünyada yaygınlaştırmak için ideal bir araç olduğunu düşünüyoruz.”

Türkiye’nin toplamda 9 yerle dahil olduğu UNESCO Dünya Mirası Listesi, dünyanın kültürel ve tarihi açıdan en önemli bölgelerini korumaya çalışıyor.

UNESCO Dünya Mirası listesinde Türkiye’den 9 alan bulunuyor:

Truva Arkeolojik Kazı Alanı
Safranbolu
Divriği Ulu Camii ve Melike Turhan Darüşşifası
Hattuşaş
İstanbul’un Tarihi Yerleri
Nemrut Dağı
Xanthos–Letoon
Göreme Milli Parkı ve Kapadokya
Hierapolis-Pamukkale