Vodafone milli maçta veri aktarım rekoru kırdı

Vodafone, 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri maçında A Milli Futbol Takımı’nın son dünya şampiyonu Fransa Milli Takımı’nı 2-0 mağlup ettiği ve grubunda liderliğe yükseldiği zafer gecesinde veri kullanım rekoruna imza attı.

Vodafone Türkiye aboneleri Fransa ile yapılan milli maçta saniyede 1,3 terabit kullanım hızıyla gelmiş geçmiş en yüksek mobil ve sabit internet kullanımına ulaştı. İnternet kullanımının zirve yaptığı maç sonu dakikalarında Vodafone Türkiye altyapısı üzerindeki internet kullanım oranı yüzde 80’lere ulaştı. Böylece Türkiye’nin futbol tarihine geçen 8 Haziran, Vodafone Türkiye için de unutulmaz bir başarı günü oldu.

Vodafone’u bu büyük başarısı için kutluyorum. Ama açıkta kalan bazı farklı bakış açısı soruları var:

  1. Vodafone bunu yazınca sanki maçın yayını konusunda yaptığı bir şey varmış gibi anlaşılıyor. Bildiğim kadarıyla TRT’de yayınlanan maçta özel bir durumu duruşu yok.
  2. Eğer Vodafone’un özel bir durumu yoksa, bayramda evinden uzakta olanların mobilden TV seyrettiğini de varsayacak olursak sadece onların değil bütün Türkiye’nin veri aktarımında bir zıplama yaşanmış olması lazım. Ama Vodafone iletişim ekibi akıllıca davranıp iletişimi ele geçirmiş. Ekibe tebrikler. Umarım genelden rakamları birileri vermeyi akıl eder devlet kademelerinde…
  3. Güzel dilimizde kesirli sayılar nokta ile değil virgülle ayrılır (1.3 değil 1,3 gibi)